Вера Надежда Любовь София

Причастие (Евхаристия) — главное Таинство Церкви, установленное Господом Богом. Участие в Евхаристии и причащение Телу и Крови Христовым является заповедью Спасителя – Иисуса Христа. Духовная жизнь православного христианина немыслима без причащения Святых Таин. Приобщаясь Святых Даров, верующие освящаются силой Святого Духа и соединяются со Христом Спасителем и друг с другом, составляя единое Тело Христово.
Участие в Евхаристии является самой важной составляющей в формировании личности ребёнка – в его духовном, нравственном и физическом развитии. Детям необходимо причащаться не реже, чем один раз в неделю.

Таинство Причастия требует особого к нему приготовления. Как и для взрослых, подготовка детей ко Причащению состоит из поста, молитвы и покаяния.

На детей в возрасте до трёх лет пост не возлагается. С этого времени родители начинают приучать своих чад к совершению евхаристического поста, то есть причащаться натощак. Существуют особенности в развитии детей и различия режиме питания, но с пяти лет все здоровые дети могут воздержаться от еды до обеда. Мы рекомендуем родителям брать с собой продукты, чтобы подкормить ребёнка сразу после богослужения.
Сверх этого, с 14 лет детям надо совершать приуготовительный пост в течение одного дня до Причастия – воздерживаться от мясной и молочной пищи.

Младенцам не обязательно присутствовать на всей Божественной Литургии, можно приносить к заключительной части, постепенно увеличивая промежуток времени участия в богослужении. 4-7 летним детям в качестве молитвенной подготовки достаточно прочитать обычные молитвы, которые они читают утром и присутствовать не менее чем на половине Божественной Литургии. С 10-ти летнего возраста уже пора читать некоторые молитвы из Последования ко святому Причащению, а с 14-тилетия прочитывать Последование полностью. С десяти лет дети присутствуют на Божественной Литургии с начала богослужения.

Дети, даже самые маленькие, грешат. Вольно или невольно, осознанно или неосознанно. В зависимости от личностного развития к шести или семи годам ребёнок уже способен, с помощью родителей, подготовиться к Таинству Исповеди. После семи лет Исповедь перед Причастием обязательна. В тех случаях, когда ребёнок причащается еженедельно, приступать к Таинству Покаяния, по согласованию со священником, можно не каждый раз.

Важно, чтобы родители и крестные применительно к возрасту ребёнка объясняли смысл и значение Таинства Причащения и, по возможности чаще, приступали к этому великому Таинству вместе с ним.

Иисус же сказал им: истинно, истинно говорю вам: если не будете есть Плоти Сына Человеческого и пить Крови Его, то не будете иметь в себе жизни. (Евангелие от Ин. 6:53)

Источник: https://www.znamenie.org/about_god/sacraments/podgotovka-detej-k-prichashheniyu.html

Молитвами святых отец наших, Господи Иисусе Христе Боже наш, помилуй нас. Аминь.
Царю Небесный, Утешителю, Душе истины, Иже везде сый и вся исполняяй, Сокровище благих и жизни Подателю, прииди и вселися в ны, и очисти ны от всякия скверны, и спаси, Блаже, души наша.
Святый Боже, Святый Крепкий, Святый Безсмертный, помилуй нас. (Tрижды)
Слава Отцу и Сыну и Святому Духу, и ныне и присно и во веки веков. Аминь.
Пресвятая Троице, помилуй нас; Господи, очисти грехи наша; Владыко, прости беззакония наша; Святый, посети и исцели немощи наша, имене Твоего ради.
Господи, помилуй. (Трижды)
Слава Отцу и Сыну и Святому Духу, и ныне и присно и во веки веков. Аминь.
Отче наш, Иже еси на небесех! Да святится имя Твое, да приидет Царствие Твое, да будет воля Твоя, яко на небеси и на земли. Хлеб наш насущный даждь нам днесь; и остави нам долги наша, якоже и мы оставляем должником нашим; и не введи нас во искушение, но избави нас от лукаваго.
Господи, помилуй. (12раз)
Приидите, поклонимся Цареви нашему Богу. (Поклон)
Приидите, поклонимся и припадем Христу, Цареви нашему Богу. (Поклон)
Приидите, поклонимся и припадем Самому Христу, Цареви и Богу нашему.(Поклон)
Псалом 50
Помилуй мя, Боже, по велицей милости Твоей, и по множеству щедрот Твоих очисти беззаконие мое. Наипаче омый мя от беззакония моего, и от греха моего очисти мя; яко беззаконие мое аз знаю, и грех мой предо мною есть выну. Тебе единому согреших и лукавое пред Тобою сотворих; яко да оправдишися во словесех Твоих, и победиши внегда судити Ти. Се бо, в беззакониих зачат есмь, и во гресех роди мя мати моя. Се бо, истину возлюбил еси; безвестная и тайная премудрости Твоея явил ми еси. Окропиши мя иссопом, и очищуся; омыеши мя, и паче снега убелюся. Слуху моему даси радость и веселие; возрадуются кости смиренныя. Отврати лице Твое от грех моих и вся беззакония моя очисти. Сердце чисто созижди во мне, Боже, и дух прав обнови во утробе моей. Не отвержи мене от лица Твоего и Духа Твоего Святаго не отыми от мене. Воздаждь ми радость спасения Твоего и Духом Владычним утверди мя. Научу беззаконныя путем Твоим, и нечестивии к Тебе обратятся. Избави мя от кровей, Боже, Боже спасения моего; возрадуется язык мой правде Твоей. Господи, устне мои отверзеши, и уста моя возвестят хвалу Твою. Яко аще бы восхотел еси жертвы, дал бых убо: всесожжения не благоволиши. Жертва Богу дух сокрушен; сердце сокрушенно и смиренно Бог не уничижит. Ублажи, Господи, благоволением Твоим Сиона, и да созиждутся стены Иерусалимския. Тогда благоволиши жертву правды, возношение и всесожегаемая; тогда возложат на олтарь Твой тельцы.
Молитва 4-я, святого Иоанна Дамаскина
Владыко Господи Иисусе Христе, Боже наш, едине имеяй власть человеком оставляти грехи, яко благ и Человеколюбец презри моя вся в ведении и не в ведении прегрешения, и сподоби мя неосужденно причаститися Божественных, и преславных, и пречистых, и животворящих Твоих Таин, не в тяжесть, ни в муку, ни в приложение грехов, но во очищение, и освящение, и обручение будущаго Живота и царствия, в стену и помощь, и в возражение сопротивных, во истребление многих моих согрешений. Ты бо еси Бог милости, и щедрот, и человеколюбия, и Тебе славу возсылаем, со Отцем, и Святым Духом, ныне и присно, и во веки веков. Аминь.
Молитва 7-я, святого Иоанна Златоустого
Боже, ослаби, остави, прости ми согрешения моя, елика Ти согреших, аще словом, аще делом, аще помышлением, волею или неволею, разумом или неразумием, вся ми прости яко благ и Человеколюбец, и молитвами Пречистыя Твоея Матере, умных Твоих служителей и святых сил, и всех святых от века Тебе благоугодивших, неосужденно благоволи прияти ми святое и пречистое Твое Тело и честную Кровь, во исцеление души же и тела, и во очищение лукавых моих помышлений. Яко Твое есть царство и сила и слава, со Отцем и Святым Духом, ныне и присно, и во веки веков. Аминь.

Источник: https://karakin.livejournal.com/2430.html

Рубрики: Записи

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *